Zapečené krůtí maso s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
100 g pórek
100 g špenát
400 g těstoviny
3 ks houby
6 plátků gouda
1 ks zelená paprika
3 ks jarní cibulka
750 g krůtí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí skelet dáme péct do trouby, pečeme tak, aby maso bylo měkké, ne však vysušené. Z upečeného krůtího skeletu obereme maso a nakrájíme ho na malé kousky.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.

  3. Zeleninu i houby očistíme a vše nakrájíme nadrobno (jarní cibulku, pórek, zelenou papriku i houby). Špenát opláchneme a překrájíme.

  4. K obranému masu vmícháme těstoviny a nakrájenou zeleninu. Vsypeme do pekáčku, zalijeme rozšlehanými vejci (osolíme, opepříme) a poklademe plátky sýra.

  5. Pekáček s krůtím masem a zeleninou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zezlátnutí.

  6. Zapečené krůtí maso s těstovinami rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!