Zapečené krůtí maso s těstovinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 100 g pórek 100 g špenát 400 g těstoviny 3 ks houby 6 plátků gouda 1 ks zelená paprika 3 ks jarní cibulka 750 g krůtí maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zapečené krůtí maso s těstovinami recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí skelet dáme péct do trouby, pečeme tak, aby maso bylo měkké, ne však vysušené. Z upečeného krůtího skeletu obereme maso a nakrájíme ho na malé kousky.
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.
Zeleninu i houby očistíme a vše nakrájíme nadrobno (jarní cibulku, pórek, zelenou papriku i houby). Špenát opláchneme a překrájíme.
K obranému masu vmícháme těstoviny a nakrájenou zeleninu. Vsypeme do pekáčku, zalijeme rozšlehanými vejci (osolíme, opepříme) a poklademe plátky sýra.
Pekáček s krůtím masem a zeleninou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zezlátnutí.
Zapečené krůtí maso s těstovinami rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.