Zapečené gnocchi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
0 lžiček bazalka
0 lžiček oregano
parmazán
1 plechovka krájená rajčata
2 lžíce suché červené víno
1 balíček gnocchi
2 balíčky mozzarella v nálevu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Noky vložíme do vroucí osolené vody a až začnou vyplouvat na povrch, slijeme je přes cedník. Gnocchi vložíme je do zapékací misky.

  2. Mezitím si na pánvi orestujeme dozlatova větší cibuli nakrájenou nadrobno. Lze nakrájet i slaninu, nebo šunku, mleté maso podle chuti. Přidáme rozdrcené stroužky česneku. Směs zalijeme drcenými rajčaty, přidáme bazalku, oregano, sůl, pepř, lžíci červeného vína. Omáčku necháme asi 3 minut provařit.

  3. Noky zalijeme směsí z pánve, promícháme a navrch pokládáme na plátky nakrájenou mozzarellu. Nakonec zasypeme trochou strouhaného parmazánu. V předehřáté troubě na 160 °C zapékáme gnocchi přibližně 30 minut.

  4. Zapečené gnocchi ihned podáváme.

  5. Další recepty na gnocchi


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!