Zapečené filé se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
1 ks cibule
500 g rybí filé
200 g strouhaný ementál
2 ks větší vejce
1 konzerva sterilovaná zeleninová směs
podle chuti
sůl
0.5 ks citron
kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme oloupanou cibulku, kterou nakrájíme nadrobno a osmahneme na trošce másla. Přidáme filé nakrájené na menší kostky a ještě na pánvi promícháme se solí, pepřem a kari. Dusíme do vysmahnutí šťávy, poté odstavíme.

  2. Když nám směs trochu vychladne, promícháme ji se slitou zeleninovou směsí (hrášek, kukuřice, papričky), přidáme trochu citronové šťávy, doplníme strouhaným ementálem a předem rozšlehanými vejci.

  3. Menší zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou. Misky naplníme a zapečeme v rozehřáté troubě. Ještě před zapečením pokapeme filé máslem.

  4. Zapečené filé podáváme přímo v mističkách a zdobíme čerstvou zeleninou podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!