Zapečené fazole s rýží a vepřovými nožičkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 4 snítky tymián sádlo 250 g rýže 500 g fazole 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 8 kuliček černý pepř vepřový vývar 2 ks červená cibule mletý černý pepř 4 ks vepřové nožičky
Postup Zapečené fazole s rýží a vepřovými nožičkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nožičky omyjeme a v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením povaříme do poloměkka. Pak nožičky vyjmeme z vývaru a kůži nařízneme na několika místech. Fazole namočíme na 4 hodiny do studené vody. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Rýži propláchneme a necháme okapat
Na sádle orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nožičky a vše opečeme dozlatova. Pak nožičky vyjmeme a vložíme je do pekáče vytřeného sádlem. Cibulový základ promícháme s rýží a okapanými fazolemi a směs podle potřeby dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Vše přendáme k nožičkám do pekáče a zalijeme vývarem
Fazole s rýží a vepřovými nožičkami dusíme v troubě předehřáté na 160 - 180 °C doměkka. Během dušení občas pokrm promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z nožiček
Zapečené vepřové nožičky s fazolemi a rýží rozdělíme na porce a podáváme s rajčatovým salátem.