Zapečené fazole s rýží a vepřovými nožičkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
4 snítky tymián
sádlo
250 g rýže
500 g fazole
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
8 kuliček černý pepř
vepřový vývar
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
4 ks vepřové nožičky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nožičky omyjeme a v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením povaříme do poloměkka. Pak nožičky vyjmeme z vývaru a kůži nařízneme na několika místech. Fazole namočíme na 4 hodiny do studené vody. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Rýži propláchneme a necháme okapat

  2. Na sádle orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nožičky a vše opečeme dozlatova. Pak nožičky vyjmeme a vložíme je do pekáče vytřeného sádlem. Cibulový základ promícháme s rýží a okapanými fazolemi a směs podle potřeby dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Vše přendáme k nožičkám do pekáče a zalijeme vývarem

  3. Fazole s rýží a vepřovými nožičkami dusíme v troubě předehřáté na 160 - 180 °C doměkka. Během dušení občas pokrm promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z nožiček

  4. Zapečené vepřové nožičky s fazolemi a rýží rozdělíme na porce a podáváme s rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!