Zapečené fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
1 ks vejce
30 g máslo
- - petrželka
300 ml mléko
250 g žampióny
3 ks pórek
30 g mouka hladká
400 g fazole
- - pepř mletý
125 g sýr strouhaný
3 lžíce protlak rajčatový
400 g rajčata sterilovaná

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme pórek do změknutí. Potom ho vyjmeme a dáme stranou. Přidáme česnek a nakrájené žampióny a smažíme několik minut, přidáme okapané máslové fazole, rajčata, protlak, petrželku, sůl a pepř a vaříme zvolna asi 20 minut. Mezitím připravíme sýrovou omáčku. Uděláme si z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Potom omáčku necháme vychladnout, vmícháme vejce a sýr, sůl a pepř. Fazole dáme do zapékací misky, navrch poklademe pórek a zalijeme omáčkou. Pečeme asi půl hodiny na 190 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!