Zapečené fazole recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 1 ks vejce 30 g máslo - - petrželka 300 ml mléko 250 g žampióny 3 ks pórek 30 g mouka hladká 400 g fazole - - pepř mletý 125 g sýr strouhaný 3 lžíce protlak rajčatový 400 g rajčata sterilovaná
Postup Zapečené fazole recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme pórek do změknutí. Potom ho vyjmeme a dáme stranou. Přidáme česnek a nakrájené žampióny a smažíme několik minut, přidáme okapané máslové fazole, rajčata, protlak, petrželku, sůl a pepř a vaříme zvolna asi 20 minut. Mezitím připravíme sýrovou omáčku. Uděláme si z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Potom omáčku necháme vychladnout, vmícháme vejce a sýr, sůl a pepř. Fazole dáme do zapékací misky, navrch poklademe pórek a zalijeme omáčkou. Pečeme asi půl hodiny na 190 st.