Zapečené cannoli s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 ks vejce 40 g máslo 1 lžíce strouhanka 0.5 l mléko 3 lžíce olivový olej 50 g strouhaný parmazán 200 g kuřecí prsa 1 ks malá cibule 30 g hladká mouka 150 g mleté hovězí maso 300 ml rajčatová omáčka 50 g parmská šunka podle chuti česnek sůl bazalka pepř strouhaný muškátový oříšek těsto 2 ks vejce 500 g mouka
Postup Zapečené cannoli s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a přidáme 2 vajíčka. Vypracujeme v těsto, které zabalíme do transparentní kuchyňské folie a necháme na hodinku odpočinout.
Cibulku, česnek, šunku a kuřecí plátek nasekáme na jemno, dáme do mísy s mletým masem. Krátce orestujeme, osolíme, opepříme a vypneme plotnu. Maso necháme vychladnout, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, 2 vejce a strouhanku. Promícháme. Směs má být sušší.
Do hrnce dáme 3 lžíce oleje s česnekem, krátce zpěníme a přidáme rajčatovou omáčku. Osolíme a vaříme cca 15 minut. Omáčku vypneme a přidáme bazalku.
Z másla, mouky, mléka a muškátového oříšku si připravíme bešamel.
Těsto na strojku nebo válečkem vyválíme na 2 mm a vykrájíme velké obdélníčky (10 x 15 cm). Vložíme do vařicí osolené vody na 3 - 4 minuty, vytáhneme a scedíme, cannoli položíme na čisté plátno.
Cannoli naplníme masovou směsí, zarolujeme a koncem položíme na olejem pokapaný pekáček s troškou rajčatové omáčky. Cannoli uložíme vedle sebe, zalijeme bešamelem, přidáme pár lžic rajčatové šťávy a posypeme parmazánem.
Cannoli s mletým masem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dalších 10 minut.
Zapečené cannoli s mletým masem vyndáme a necháme stát 10 minut před spotřebou. Podáváme jako hlavní chod na oběd či večeři.