Zapečené cannoli s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
40 g máslo
1 lžíce strouhanka
0.5 l mléko
3 lžíce olivový olej
50 g strouhaný parmazán
200 g kuřecí prsa
1 ks malá cibule
30 g hladká mouka
150 g mleté hovězí maso
300 ml rajčatová omáčka
50 g parmská šunka
podle chuti
česnek
sůl
bazalka
pepř
strouhaný muškátový oříšek
těsto
2 ks vejce
500 g mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a přidáme 2 vajíčka. Vypracujeme v těsto, které zabalíme do transparentní kuchyňské folie a necháme na hodinku odpočinout.

  2. Cibulku, česnek, šunku a kuřecí plátek nasekáme na jemno, dáme do mísy s mletým masem. Krátce orestujeme, osolíme, opepříme a vypneme plotnu. Maso necháme vychladnout, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, 2 vejce a strouhanku. Promícháme. Směs má být sušší.

  3. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje s česnekem, krátce zpěníme a přidáme rajčatovou omáčku. Osolíme a vaříme cca 15 minut. Omáčku vypneme a přidáme bazalku.

  4. Z másla, mouky, mléka a muškátového oříšku si připravíme bešamel.

  5. Těsto na strojku nebo válečkem vyválíme na 2 mm a vykrájíme velké obdélníčky (10 x 15 cm). Vložíme do vařicí osolené vody na 3 - 4 minuty, vytáhneme a scedíme, cannoli položíme na čisté plátno.

  6. Cannoli naplníme masovou směsí, zarolujeme a koncem položíme na olejem pokapaný pekáček s troškou rajčatové omáčky. Cannoli uložíme vedle sebe, zalijeme bešamelem, přidáme pár lžic rajčatové šťávy a posypeme parmazánem.

  7. Cannoli s mletým masem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dalších 10 minut.

  8. Zapečené cannoli s mletým masem vyndáme a necháme stát 10 minut před spotřebou. Podáváme jako hlavní chod na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!