Smažená treska v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
4 porce filé z tresky
1 lžíce bílé víno
1/2 lžičky citronová kůra
citronová šťáva
5 - 7 lžic kukuřičný škrob
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce tresky očistíme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme

  2. Připravíme si těstíčko. Žloutek oddělíme od bílku. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Žloutek promícháme s vínem, solí, pepřem a citronovou šťávou, postupně přidáváme kukuřičný škrob. Škrobu přidáme tolik, aby vznikla hustá a lepivá hmota, kterou odlehčíme bílkovým sněhem

  3. Porce tresky obalujeme v kukuřičném škrobu, namáčíme v těstíčku a smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  4. Smaženou tresku podáváme s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou je holandská omáčka a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!