Zapečené broskve recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks bílek 2 balíčky vanilkový cukr 0.5 konzervy broskve (850 ml) omáčka 2 lžíce solamyl 3 lžíce voda 500 g maliny 6 lžic citronová šťáva na ozdobu 4 snítky meduňka
Postup Zapečené broskve recept
Postup přípravy receptu
-
Broskve necháme na sítu dobře okapat a pak je nakrájíme na měsíčky. Solamyl rozmícháme dohladka ve studené vodě.
Broskvovou šťávu přivedeme k varu a přilijeme solamylovou kašičku. Opět necháme provařit a pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme maliny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přisypáváme vanilkové cukry. Broskve rozdělíme do malých ohnivzdorných misek a na ně navrstvíme sníh.
Pod předehřátým grilem zapékáme, až sníh začíná chytat hnědou barvu. Vyndáme a necháme mírně vychladnout.
Před podáváním k dezertu z broskví přilijeme trochu malinové omáčky a ozdobíme lístkem meduňky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.