Zapečené broskve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks bílek
2 balíčky vanilkový cukr
0.5 konzervy broskve (850 ml)
omáčka
2 lžíce solamyl
3 lžíce voda
500 g maliny
6 lžic citronová šťáva
na ozdobu
4 snítky meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Broskve necháme na sítu dobře okapat a pak je nakrájíme na měsíčky. Solamyl rozmícháme dohladka ve studené vodě.

  2. Broskvovou šťávu přivedeme k varu a přilijeme solamylovou kašičku. Opět necháme provařit a pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme maliny.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přisypáváme vanilkové cukry. Broskve rozdělíme do malých ohnivzdorných misek a na ně navrstvíme sníh.

  4. Pod předehřátým grilem zapékáme, až sníh začíná chytat hnědou barvu. Vyndáme a necháme mírně vychladnout.

  5. Před podáváním k dezertu z broskví přilijeme trochu malinové omáčky a ozdobíme lístkem meduňky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!