Zapečené brambory se zeleninou a hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks hermelín
1 lžíce máslo na vymazání
podle potřeby
sůl
vegeta
chilli koření
náplň
2 ks vejce
8 ks brambory
2 dl mléko
3 ks klobása
1 miska zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Jakoukoliv uzeninu - klobásku, slaninu, šunku nebo cokoliv jiného -nakrájíme na kostičky. Zeleninu smícháme. Můžeme použít mrkev s hráškem a kukuřicí nebo jinou zeleninovou směs podle chuti. Pořádně omyjeme 8 - 10 středně velkých brambor, záleží na velikosti plechu nebo zapékací misky. Brambory nakrájíme na plátky. Vejce lehce rozšleháme s mlékem a ochutíme kořením - solí, vegetou nebo chilli kořením.

  2. Troubu předehřejeme na 250 °C. Plech nebo zapékací misku vymastíme máslem. Plátky brambor klademe mírně přes sebe asi z 1/2. Když máme celé dno plechu zaplněné, posypeme ji uzeninou a doplníme ji zeleninou. Tím vytvoříme střední vrstvu, kterou opět překryjeme brambory. Obsah misky zalijeme směsí vejce a mléka.

  3. Brambory se zeleninou a klobáskou vložíme to trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si nakrájíme hermelín na plátky. Po 30-ti minutách zapékání poklademe brambory plátky hermelínu, teplotu zmírníme na 100 °C a zapékáme ještě asi 15 minut.

  4. Zapečené brambory se zeleninou a hermelínem vyjmeme z trouby a ihned servírujeme. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!