Zapečené brambory po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
4 lžíce máslo
1 lžíce strouhanka
0.5 kg rajče
2 lžíce kečup
oregano
0.3 l kysaná smetana
citronová kůra
citronová šťáva
1 hrst strouhaný sýr
provensálské koření
40 dkg mleté maso
2 lžíce loupané mandle
mletý černý pepř
1 kg vařené brambory ve slupce
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě pomleté maso osmahneme na lžíci másla. Osolíme, opepříme, přisypeme loupané sekané mandle a přidáme citronovou kůru a šťávu. Do vychladlého masa vmícháme 1 vejce, oregano a trochu bílé strouhanky.

  2. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Do vymazaného pekáčku poskládáme půlku brambor. Osolíme je, přidáme maso, pokryjeme plátky loupaných rajčat, zakápneme kečupem a zakryjeme kolečky brambor. Brambory osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem a vše zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci. Brambory po italsku ve vyhřáté troubě zapečeme. Zapečené brambory po italsku posypeme strouhaným sýrem smíchaným s trochou provensálského koření a dopečeme.

  3. Zapečené brambory po italsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!