Zapečené brambory po egyptsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 hrnek voda
6 lžic rajčatový protlak
8-10 ks velké brambory
6 ks větší cibule
300 g mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso ochutíme oblíbeným kořením (bez soli a pepře). Pekáč vymastíme olejem nebo tukem. Troubu rozpálíme na 180 °C.

  2. Do pekáče opakovaně vrstvíme brambory, mleté maso a cibuli, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Protlak rozmícháme v hrnku vody a zalijeme jí brambory v pekáči. Ten zakryjeme a vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut zakrytý. Pak pekáč odkryjeme a pečeme, dokud se vypaří tekutiny a brambory nezměknou.

  3. Zapečené brambory po egyptsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!