Zapečené brambory na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
250 ml smetana
kuřecí prsa nebo vepřová kotleta
podle chuti
česnek
sůl
koření na maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Mírně rozklepeme kuřecí prsa nebo vepřové kotlety, osolíme je, popřípadě okořeníme vaším oblíbeným kořením a potřeme česnekem. Osobně používám směs koření na maso z mlýnku.

  2. Předehřejeme si troubu na 180 - 200 °C. Plátky 1/2 brambor skládáme postupně do pekáče, spodní brambory se nám totiž chutně připečou. Až máme ve vrstvách polovinu porce brambor, tak na ni poskládáme maso a zbytkem brambor srovnáme výšku v pekáči. Poté brambory posolíme a zalijeme smetanou. Asi po 45 minutách (nebo až se smetana vypeče) zapečené brambory na smetaně z trouby vyjmeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!