Zapečené bramborové noky s kuřecím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 ks pórek
5 ks kuřecí prsa
3 lžíce sojová omáčka
1 lžička kari koření
2 kelímky smetana ke šlehání
1 plechovka sterilované žampiony
rostlinný olej
3 lžíce worcestrová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s trochou pepře, sladké papriky, kari kořením, worcestrovou a sójovou omáčkou. Můžeme doplnit koření podle své chuti.

  2. Na pánvi s trochou oleje zpěníme dvě větší cibule nakrájené na kostičky a přidáme kuřecí směs. Společně orestujeme, podlijeme trochu vodou a dusíme do poloměkka.

  3. Mezitím uvaříme v trochu osolené vodě bramborové noky podle návodu na obalu. Propláchneme je studenou vodou a vsypeme do pekáče, který je vymazaný máslem. Přidáme kuřecí směs, pórek nakrájený na kolečka a sterilované žampiony. Můžou být i čerstvé. Vše promícháme a podle chuti můžeme ještě dochutit. Pak zalijeme dvěma 30% šlehačkami a pečeme v troubě asi tak 40 minut na 180 - 200 °C.

  4. Zapečené bramborové noky s kuřecím podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!