Zapečené baklažány recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
70 g máslo
100 g parmazán
3 lžičky hladká mouka
1 šálek zakysaná smetana
0.5 šálku smetana ke šlehání
mletý černý pepř
2-3 ks baklažán

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány oloupeme a nakrájíme na širší podélné plátky. Misku nebo pekáček pořádně vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme najemno. Rozehřejeme si troubu na 200 - 220 °C.

  2. Do misky vrstvíme plátky lilku, přičemž každou vrstvu posypeme parmazánem a lehce osolíme. Poslední vrstvu poklademe plátky zbylého másla. Pak vše dáme zapéct do trouby. Vše necháme asi 5 - 8 minut zapéct.

  3. Mezitím si smícháme smetany a v nich rozšleháme mouku. Touto "omáčkou" pak zalijeme směs v pekáčku a necháme vše péct dorůžova.

  4. Podáváme se smaženými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!