Zapečená bageta ala France recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 stroužky česnek
100 g tvrdý sýr
4 lžíce čerstvá petrželka
100 g máslo (tuk)
4 lžíce jarní cibulka s natí
podle chuti
sůl
100 g niva
mletý černý pepř
100 g uzený eidam
příloha
3 ks bageta

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si musíme předehřát troubu, já dávám střední stupeň (plynová trouba). Je také potřeba vyndat si z ledničky dopředu máslo, aby bylo pěkně změklé. Ke změklému máslu přimícháme nakrájenou petrželku nebo lahůdkovou cibulku a prolisovaný česnek.

  2. Bagety (středně dlouhé) nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm široké, ale nedokrajujeme, aby dole zůstaly pěkně spojené. Mezi jednotlivé řezy vetřeme ochucené máslo a přidáme sýr, může být i uzený, nejlepší je eidam, lze použít i nivu (přizpůsobte si dle vlastní chuti).

  3. Připravené bagety zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, aby se sýr hezky roztekl.

  4. Zapečené bagety ala France vybalíme z alobalu a ihned podáváme k zeleninovým salátům nebo k letní grilovačce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!