Žampiony plněné ředkvičkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 0.5 svazečku petrželka 70 g ředkvičky 3 lžíce smetana ke šlehání 8 ks velký žampion 150 g plnotučný tvaroh na ozdobu 4 snítky petrželka 4 ks ředkvička drcený pepř 8 listů hlávkový salát
Postup Žampiony plněné ředkvičkami recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a odřízneme jim nožky. Naskládáme je do nádoby z varného skla, podlijeme vodou a necháme v mikrovlnce 10 - 15 minut "podusit".
Ředkvičky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, osušíme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Smícháme tvaroh, smetanu, česnek, sůl i pepř a ochuceným tvarohem naplníme cukrářský sáček. Tvaroh nastříkáme do hlaviček žampionů a posypeme ředkvičkami i petrželkou.
Salát opereme, osušíme a natrháme. Salát rozdělíme na talířky a doprostřed posadíme dva žampiony. Žampiony plněné ředkvičkami ozdobíme snítkou petrželky a plátky ředkvičky, můžeme posypat drceným barevným pepřem.