Žampiony plněné ředkvičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
0.5 svazečku petrželka
70 g ředkvičky
3 lžíce smetana ke šlehání
8 ks velký žampion
150 g plnotučný tvaroh
na ozdobu
4 snítky petrželka
4 ks ředkvička
drcený pepř
8 listů hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a odřízneme jim nožky. Naskládáme je do nádoby z varného skla, podlijeme vodou a necháme v mikrovlnce 10 - 15 minut "podusit".

  2. Ředkvičky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, osušíme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Smícháme tvaroh, smetanu, česnek, sůl i pepř a ochuceným tvarohem naplníme cukrářský sáček. Tvaroh nastříkáme do hlaviček žampionů a posypeme ředkvičkami i petrželkou.

  4. Salát opereme, osušíme a natrháme. Salát rozdělíme na talířky a doprostřed posadíme dva žampiony. Žampiony plněné ředkvičkami ozdobíme snítkou petrželky a plátky ředkvičky, můžeme posypat drceným barevným pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!