Svíčková z králíka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
120 g slanina
2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 lžička sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce ocet
3 ks cibule
400 ml smetana
1 ks celer
600 ml voda
4 ks mrkev
3 ks petržel
5 kuliček jalovec
1 ks králík
3 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
1 lžička sušený tymián
8 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme

  2. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout

  3. Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti

  4. Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit

  5. Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!