Žampionové rizoto s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 2 plátky cibule 2 hrnky voda 1 hrnek rýže natural 0.5 hrnku žampiony petrželová nať 0.5 hrnku zelený hrášek
Postup Žampionové rizoto s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Houby nakrájíme na kousky.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme žampiony a chvilku vše podusíme. Rýží propereme a navrstvíme na žampiony. Základ rizota zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 45 minut. Před koncem vaření opatrně vmícháme zelený hrášek.
Žampionové rizoto s hráškem servírujeme s posekanou petrželkou.