Žampionové rizoto s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
2 plátky cibule
2 hrnky voda
1 hrnek rýže natural
0.5 hrnku žampiony
petrželová nať
0.5 hrnku zelený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Houby nakrájíme na kousky.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme žampiony a chvilku vše podusíme. Rýží propereme a navrstvíme na žampiony. Základ rizota zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 45 minut. Před koncem vaření opatrně vmícháme zelený hrášek.

  3. Žampionové rizoto s hráškem servírujeme s posekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!