Žampionová omáčka s hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce máslo
500 g žampiony
500 g hovězí maso
250 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hotová jíška
Postup Žampionová omáčka s hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso vaříme asi 1,5 hodiny, dokud nezměkne. Maso vyndáme a vývar si ještě ponecháme stranou.
Na másle si zpěníme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, když změknou, zalijeme je hovězím vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 20 minut. Poté přidáme smetanu a podle chuti sůl či mletý pepř.
Nakonec vložíme hovězí maso do hrnce, aby nabralo chuť omáčky. Žampionovou omáčku s hovězím masem chvíli povaříme a zahustíme hotovou jíškou.
Žampionovou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovými knedlíky.