Základní recept na italské těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
300 g hladká mouka
1 dl vlažná voda
podle potřeby
mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme

  2. málo, jinak by těsto špatně vysychalo). Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto.

  3. Takto připravené těsto dále zpracováváme podle příslušných receptur.

  4. Doporučení: Ze základního receptu na italské těstoviny můžeme připravit tagliatelle (širší nudle), lasagne, cannelloni, tortellini, ravioli, barevné těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!