Základní recept na italské těstoviny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 300 g hladká mouka 1 dl vlažná voda podle potřeby mouka na podsypání
Postup Základní recept na italské těstoviny recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme
málo, jinak by těsto špatně vysychalo). Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto.
Takto připravené těsto dále zpracováváme podle příslušných receptur.
Doporučení: Ze základního receptu na italské těstoviny můžeme připravit tagliatelle (širší nudle), lasagne, cannelloni, tortellini, ravioli, barevné těstoviny.