Zajíc se smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - vývar 120 g máslo 100 g cibule - - tymián - - mouka hladká 2 dl smetana kysaná 150 g zelenina kořenová - - šťáva citronová - - koření nové - - pepř celý 1 kg maso zaječí
Postup Zajíc se smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme v pekáči na másle. Přidáme všechno koření, vložíme osolené maso, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu na 180 st.do červena. Během pečení maso obracíme, když je měkké tak ho vyjmeme, naporcujeme a udržujeme v teple. Z omáčky odstraníme koření, rozmixujeme ji se zeleninou a zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, nakonec dochutíme citronem, povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem.