Zajíc se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - vývar
120 g máslo
100 g cibule
- - tymián
- - mouka hladká
2 dl smetana kysaná
150 g zelenina kořenová
- - šťáva citronová
- - koření nové
- - pepř celý
1 kg maso zaječí

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme v pekáči na másle. Přidáme všechno koření, vložíme osolené maso, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu na 180 st.do červena. Během pečení maso obracíme, když je měkké tak ho vyjmeme, naporcujeme a udržujeme v teple. Z omáčky odstraníme koření, rozmixujeme ji se zeleninou a zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, nakonec dochutíme citronem, povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!