Zaječí hřbet s plněnými jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 1 ks cibule 1 špetka tymián 0.2 l červené víno 2 lžíce zakysaná smetana 3 ks malé jablko 1 špetka mletý černý pepř 1 lžíce rybízové želé 1 lžička ostrá hořčice 1 ks špikovaný zaječí hřbet 1 konzerva malé kompotované mandarinky podle chuti cukr citronová šťáva 4 lžíce pomerančová šťáva
Postup Zaječí hřbet s plněnými jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso potřeme hořčicí a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Máslo v pánvi rozehřejeme a na něm osmahneme hřbet po obou stranách zhruba 10 minut. Přidáme cibuli a osmahneme dohněda. Pak přilijeme červené víno. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě.
Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Šťávu z mandarinek a pomerančů necháme vzkypět, přisladíme a přidáme citronovou šťávu. Vložíme jablka. Necháme přejít varem a přikryté dusíme 10 minut při mírné teplotě.
Krátce před podáváním přidáme k jablkům mandarinky a zahřejeme.
Jablka naplníme mandarinkami, položíme mezi ně zaječí hřbet a udržujte teplé. Vypečenou šťávu uvolníme smetanou a rybízovým želé, necháme vzkypět procedíme a dochutíme.
Zaječí pečínku při podáváním přeléváme dochucenou šťávou.