Zaječí hřbet s plněnými jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 ks cibule
1 špetka tymián
0.2 l červené víno
2 lžíce zakysaná smetana
3 ks malé jablko
1 špetka mletý černý pepř
1 lžíce rybízové želé
1 lžička ostrá hořčice
1 ks špikovaný zaječí hřbet
1 konzerva malé kompotované mandarinky
podle chuti
cukr
citronová šťáva
4 lžíce pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme hořčicí a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Máslo v pánvi rozehřejeme a na něm osmahneme hřbet po obou stranách zhruba 10 minut. Přidáme cibuli a osmahneme dohněda. Pak přilijeme červené víno. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě.

  3. Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Šťávu z mandarinek a pomerančů necháme vzkypět, přisladíme a přidáme citronovou šťávu. Vložíme jablka. Necháme přejít varem a přikryté dusíme 10 minut při mírné teplotě.

  4. Krátce před podáváním přidáme k jablkům mandarinky a zahřejeme.

  5. Jablka naplníme mandarinkami, položíme mezi ně zaječí hřbet a udržujte teplé. Vypečenou šťávu uvolníme smetanou a rybízovým želé, necháme vzkypět procedíme a dochutíme.

  6. Zaječí pečínku při podáváním přeléváme dochucenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!