Zadělávaný králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
2 ks cibule
1 dl smetana
bobkový list
2 lžíce hladká mouka
zelená petrželka
800 g vykoštěné králičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Porce vykoštěného masa prosolíme. Nakrájíme nadrobno cibulku a zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, bobkový list a pokrájenou zelenou petrželku. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Hladkou mouku rozkvedláme ve smetaně a přes husté síto smetanu přilijeme k masu.

  2. Všechno dobře promícháme a necháme povařit. Pokud je omáčka moc hustá, tak ji zředímě vývarem nebo vodou.

  3. Hotové maso podáváme s knedlíkem, ryží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!