Zadělávaný hlávkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
250 ml mléko
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
muškátový květ
6 ks hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Saláty rozebereme na listy, důkladně opereme, vyřízneme silná žebra a povaříme ve slané vodě. Pak je dobře scedíme a pokrájíme, ne příliš jemně.

  2. Mezitím pokrájíme jemně cibuli a zpěníme ji na másle, přidáme salát a vše chvíli smažíme. Osmažený zaprášíme moukou, zalijeme mlékem, osolíme, ochutíme muškátovým květem a krátce povaříme.

  3. Zadělávaný hlávkový salát podáváme s brambory a natvrdo vařeným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!