Zabijačkový guláš ze Středních Čech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks vejce
3-4 ks cibule
30 dkg vepřová játra
1 kg vepřové maso
2 ks ledvinky
30-40 dkg mozeček
1 ks srdce
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zabijačkový guláš je nejlepší o zabijačce z čerstvého masa, ale je i dobrý z kupovaného masa. Množství surovin je spíš orientační, o zabijačce také nevážíme.

  2. Do pekáče postupně dáváme na malé kostky nakrájené vepřové maso (plecko, bůček), játra, spařené a očištěné ledvinky a srdce. Osolíme, opepříme, posypeme na jemno nakrájenou cibulí, trochu podlijeme a za občasného promíchávání pečeme doměkka. Odblaněný mozeček jemně nasekáme, promícháme s vejci, dobře rozmícháme s gulášem a dopečeme. Někde používají do tohoto guláše i mletou papriku.

  3. Zabijačkový guláš ze Středních Čech podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!