Zabijačkový guláš ze Středních Čech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 ks vejce 3-4 ks cibule 30 dkg vepřová játra 1 kg vepřové maso 2 ks ledvinky 30-40 dkg mozeček 1 ks srdce podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Zabijačkový guláš ze Středních Čech recept
Postup přípravy receptu
-
Zabijačkový guláš je nejlepší o zabijačce z čerstvého masa, ale je i dobrý z kupovaného masa. Množství surovin je spíš orientační, o zabijačce také nevážíme.
Do pekáče postupně dáváme na malé kostky nakrájené vepřové maso (plecko, bůček), játra, spařené a očištěné ledvinky a srdce. Osolíme, opepříme, posypeme na jemno nakrájenou cibulí, trochu podlijeme a za občasného promíchávání pečeme doměkka. Odblaněný mozeček jemně nasekáme, promícháme s vejci, dobře rozmícháme s gulášem a dopečeme. Někde používají do tohoto guláše i mletou papriku.
Zabijačkový guláš ze Středních Čech podáváme s chlebem.