Vývar z morkových kostí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
3 l voda
1 lžička vegeta
3 ks velká morková kost
podle chuti
kořenová zelenina
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody vložíme omyté kosti i s morkem. Pokud jej chceme použít na přípravu morkových knedlíčků, musíme jej z kostí před jejich uvařením vyjmout. Přidáme oloupanou a rozpůlenou cibuli, vegetu a případně očištěnou zeleninu. Zvolna vaříme asi 2 hodiny.

  2. Kosti a zeleninu vyjmeme a polévku přecedíme. Můžeme do ní vložit drobně pokrájenou uvařenou zeleninu, případně i uvařený morek. Do hotové polévky přidáme ještě jemně nasekanou petrželku. Nejvhodnější vložkou jsou morkové knedlíčky, ale dle vlastní chuti můžeme použít jakoukoli jinou.

  3. Vývar z morkových kostí rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!