Výtečný pórkový quiche recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
150 g máslo
250 g hladká mouka
náplň
4 ks vejce
1 ks cibule
1 ks pórek
150 g eidam
mletý pepř
100 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
olej na smažení
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto (hladká mouka, vejce, sůl a máslo) zpracujeme v míse. Těsto necháme v chladu uležet asi půl hodiny.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Cibuli oloupeme, pórek očistíme. Obojí nadrobno nakrájíme. Na pánvi s rozpáleným olejem cibuli a pórek osmažíme. Osmaženou zeleninu dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu ke šlehání, nastrouhaný sýr a pepř. Směs pečlivě promícháme.

  3. Formu na quiche vymažeme máslem a napěchujeme do ní těsto, okraje vyvýšíme. Doprostřed nalijeme náplň a rovnoměrně rozprostřeme. Takto připravený pórkový quiche vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut do zezlátnutí.

  4. Výtečný pórkový quiche podáváme jako předkrm teplý i vychladlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!