Vynikající játra na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
500 g kuřecí játra
1 ks barevná paprika
2 hrstě sterilovaná nebo mražená zelenina (kukuřice, hrášek)
podle chuti
sůl
grilovací koření
pepř
sójová omáčka
worcestrová omáčka
podle potřeby
voda
olej nebo máslo
čerstvé nebo sterilované žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra omyjeme, dáme do pekáče, osolíme, opepříme, dáme grilovací koření.

  2. Žampiony a sterilovanou zeleninu scedíme, žampiony pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Do pekáče přidáme veškerou zeleninu a žampiony, přidáme trochu másla nebo oleje, zalijeme trochou vody. Pečeme, dokud nejsou játra měkká. Až ke konci pečení přidáme podle chuti sójovou omáčku a worcestr.

  4. Po dobu pečení ochutnáme zeleninu a případně ještě dochutíme kořením či zeleninovým bujonem, aby měla šťáva lepší chuť.

  5. Játra na zelenině naprosto skvěle chutnají s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!