Vynikající burger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks žloutek
0.5 ks cibule
1 lžička plnotučná hořčice
800 g mleté hovězí maso
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce worchesterová omáčka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso (hovězí nebo mix) smícháme s ostatními ingrediencemi. Přesné množství ingrediencí lze samozřejmě upravit podle chuti - česnek, worchester atd. Hořčici lze použít i pikantnější, třeba dijonskou. Maso nezapomeneme osolit a opepřit. Vzniklou směs necháme odležet v lednici.

  2. Z masové směsi tvarujeme burgery. Je dobré doprostřed udělat malý důlek, aby se při pečení nenafoukly. Burgery zlehka potřeme olejem a pečeme na grilu nebo pánvi 4 - 5 minut.

  3. Upečené burgery můžeme dát standardně do housky se zeleninou a nějakou omáčkou, ale lze je podávat i s bramborem jako alternativu k tradičním pokrmům z mletého masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!