Kakaové křehké cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 g máslo 3 lžíce kakao 100 g cukr moučka 300 g hladká mouka citronová kůra 200 g bílá čokoláda 2 špetky škrobová moučka cukrové perličky
Postup Kakaové křehké cukroví
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme a promícháme se škrobovou moučkou. Dáme na vál, přisypeme odvážený cukr, kakao, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a do důlku uprostřed rozklepneme vejce. Přidáme čerstvě nastrouhanou citronovou kůru. Vše rychle zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici hodinu odležet
Z kakaového těsta, které vyválíme na pomoučněném vále na tenký plát, vykrajujeme hříbečky nebo jiné tvary. Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 8 - 10 minut podle typu trouby
Upečené kakaové cukroví necháme vychladnout. Poté jednotlivé kousky potíráme rozpuštěnou polevou z bílé čokolády a sypeme zdobením. Kakaové křehké cukroví necháme zatuhnout a uchováváme v papírové nebo plastové krabičce.