Kakaové křehké cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce kakao
100 g cukr moučka
300 g hladká mouka
citronová kůra
200 g bílá čokoláda
2 špetky škrobová moučka
cukrové perličky

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme a promícháme se škrobovou moučkou. Dáme na vál, přisypeme odvážený cukr, kakao, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a do důlku uprostřed rozklepneme vejce. Přidáme čerstvě nastrouhanou citronovou kůru. Vše rychle zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici hodinu odležet

  2. Z kakaového těsta, které vyválíme na pomoučněném vále na tenký plát, vykrajujeme hříbečky nebo jiné tvary. Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 8 - 10 minut podle typu trouby

  3. Upečené kakaové cukroví necháme vychladnout. Poté jednotlivé kousky potíráme rozpuštěnou polevou z bílé čokolády a sypeme zdobením. Kakaové křehké cukroví necháme zatuhnout a uchováváme v papírové nebo plastové krabičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!