Výborný rebarborový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rebarbora
těsto
0 hrnků cukr
2 ks vejce
50 g máslo
250 ml mléko
2 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vlažné mléko a přepuštěné máslo. Přisypeme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh a vše dobře promícháme.

  2. Rebarboru nakrájíme na kousky. Těsto vylijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Těsto posypeme nakrájenou rebarborou a dáme péct přibližně 30 minut při 150 °C.

  3. Výborný rebarborový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!