Výborné profiteroles s cappuccinem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 30 g cukr 200 g smetana 20 g cukr moučka 30 g silné espresso těsto 2 g sůl 3 ks vejce 125 g máslo 125 g voda 125 g hladká mouka na ozdobu šlehačka zrnková káva poleva 150 g čerstvá smetana 150 g kvalitní hořká čokoláda 3 lžíce silné espresso
Postup Výborné profiteroles s cappuccinem recept
Postup přípravy receptu
-
Vodu dáme vařit s máslem. Osolíme a přidáme mouku. Mícháme poctivě vařečkou, dokud se těsto přestane úplně lepit na strany hrnce. Hrnec odstavíme z tepla a za stálého míchání přidáváme po jednom vejci. Těsto musí být hladké a lesklé.
Zdobícím sáčkem tvoříme z těsta asi dvoucentimetrové kuličky, které ze sáčku tlačíme na plech vyloženým pečicím papírem. Plech s profiterolles vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut do hnědé barvy.
Kávu s cukrem dáme povařit asi na 2 minuty. Použijeme silné espresso. Kávový sirup necháme zcela vychladnout. Na náplň si smetanu si vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme k ní studenou kávu a kávový sirup. Kdo má rád, přidá i kávový likér. Touto šlehačkou naplníme profiterolles.
Polevu si připravíme ze smetany a nalámané čokoládu, kterou rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Polevu si můžeme připravit i z instantního cappuccina, které dáme místo čokolády.
Plněné profiterolles jeden po druhém namáčíme do již vychladlé polevy a ukládáme na tác pěkně na sebe. Pro pěknou prezentaci můžeme udělat pyramidu. Každý profiteroll můžeme ozdobit šlehačkou a zrníčkem kávy.
Výborné profiterolles s cappuccinem podáváme jako sladkou chuťovku.