Výborné profiteroles s cappuccinem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
30 g cukr
200 g smetana
20 g cukr moučka
30 g silné espresso
těsto
2 g sůl
3 ks vejce
125 g máslo
125 g voda
125 g hladká mouka
na ozdobu
šlehačka
zrnková káva
poleva
150 g čerstvá smetana
150 g kvalitní hořká čokoláda
3 lžíce silné espresso

Postup přípravy receptu

  1. Vodu dáme vařit s máslem. Osolíme a přidáme mouku. Mícháme poctivě vařečkou, dokud se těsto přestane úplně lepit na strany hrnce. Hrnec odstavíme z tepla a za stálého míchání přidáváme po jednom vejci. Těsto musí být hladké a lesklé.

  2. Zdobícím sáčkem tvoříme z těsta asi dvoucentimetrové kuličky, které ze sáčku tlačíme na plech vyloženým pečicím papírem. Plech s profiterolles vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 20 minut do hnědé barvy.

  3. Kávu s cukrem dáme povařit asi na 2 minuty. Použijeme silné espresso. Kávový sirup necháme zcela vychladnout. Na náplň si smetanu si vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme k ní studenou kávu a kávový sirup. Kdo má rád, přidá i kávový likér. Touto šlehačkou naplníme profiterolles.

  4. Polevu si připravíme ze smetany a nalámané čokoládu, kterou rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Polevu si můžeme připravit i z instantního cappuccina, které dáme místo čokolády.

  5. Plněné profiterolles jeden po druhém namáčíme do již vychladlé polevy a ukládáme na tác pěkně na sebe. Pro pěknou prezentaci můžeme udělat pyramidu. Každý profiteroll můžeme ozdobit šlehačkou a zrníčkem kávy.

  6. Výborné profiterolles s cappuccinem podáváme jako sladkou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!