Výborné penne s treskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
300 g rajče
320 g treska
400 g penne
mletý pepř
3 snítky čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
olivový olej
olej na smažení
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme pod tekoucí vodou a jemně osušíme. Tresku nakrájíme na menší části. Penne uvaříme v osolené vodě al dente.

  2. Nakrájené plátky ryb obalíme v hladké mouce a dobře otřepeme od mouky. Plátky osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a opečené dložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje. Tresku po upečení nakrájíme na ještě menší kousky.

  3. Na pánvi s troškou olivového oleje orestujeme nasekaný česnek s cibulkou a petrželkou. Po chvilce přidáme nakrájená a oloupaná rajčata a přikryté dusíme asi 10 minut. Rajčata osolíme, opepříme a přidáme opečené nakrájenou tresku. Společně ještě na chvilku provaříme. Tresčí směs promícháme s těstovinami uvařenými al dente.

  4. Výborné penne s treskou podáváme teplé. Ozdobíme je čerstvě sekanou petrželkou nebo lístečky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!