Výborné penne s treskou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 300 g rajče 320 g treska 400 g penne mletý pepř 3 snítky čerstvá petrželka podle chuti sůl na ozdobu petrželka podle potřeby olivový olej olej na smažení na obalení hladká mouka
Postup Výborné penne s treskou recept
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme pod tekoucí vodou a jemně osušíme. Tresku nakrájíme na menší části. Penne uvaříme v osolené vodě al dente.
Nakrájené plátky ryb obalíme v hladké mouce a dobře otřepeme od mouky. Plátky osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a opečené dložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje. Tresku po upečení nakrájíme na ještě menší kousky.
Na pánvi s troškou olivového oleje orestujeme nasekaný česnek s cibulkou a petrželkou. Po chvilce přidáme nakrájená a oloupaná rajčata a přikryté dusíme asi 10 minut. Rajčata osolíme, opepříme a přidáme opečené nakrájenou tresku. Společně ještě na chvilku provaříme. Tresčí směs promícháme s těstovinami uvařenými al dente.
Výborné penne s treskou podáváme teplé. Ozdobíme je čerstvě sekanou petrželkou nebo lístečky bazalky.