Výborné madlenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
180 g máslo
0.8 balíčku prášek do pečiva
180 g cukr moučka
180 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
1 ks vanilkový lusk
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V menším a hlubším kastrolku necháme rozpustit máslo. Dáme pozor, aby se nepřepálilo. Poté máslo odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, vydlabanou vanilku a sůl. Šleháme, dokud hmota nezačne ulpívat na metle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a tuto směs přisypeme do mísy. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto, do kterého na závěr vmícháme vlahé máslo.

  3. Troubu předehřejeme na 210 °C. Formičky na madlenky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme je těstem, poklademe na plech a vložíme do trouby. Madlenky pečeme 15 minut, dokud madlenky nevyběhnou a nezezlátnou.

  4. Madlenky ihned po upečení vyklopíme z formiček. Takto upečené madlenky jsou opravdu výborné a jemné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!