Voňavý rýžový nákyp s hruškami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 l mléko 500 g rýže 1 lžička med 4 ks hruška 1 balíček vanilkový cukr 100 g loupané mandle 1 ks vejce (L)
Postup Voňavý rýžový nákyp s hruškami recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži dáme vařit s cukrem, vanilkou, medem a nasekanými mandlemi. Vaříme na pomalém ohni, dokud se mléko nevstřebá.
Hrušky oloupeme, odendáme jádřinec. Jednu hrušku nakrájíme na slabounká kolečka a přiložíme na dno vymazané a vysypané dortové formy. Ostatní hrušky nastrouháme na hrubším struhadle.
Žloutky a nastrouhané hrušky důkladně promícháme s uvařenou rýží a dáme do formy vyloženou hruškami.
Voňavý rýžový nákyp s hruškami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C 25 minut.
Voňavý rýžový nákyp s hruškami podáváme i jako dezert, nejlépe chutná ihned po přípravě a ještě teplý.