Voňavý rýžový nákyp s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
1 l mléko
500 g rýže
1 lžička med
4 ks hruška
1 balíček vanilkový cukr
100 g loupané mandle
1 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme vařit s cukrem, vanilkou, medem a nasekanými mandlemi. Vaříme na pomalém ohni, dokud se mléko nevstřebá.

  2. Hrušky oloupeme, odendáme jádřinec. Jednu hrušku nakrájíme na slabounká kolečka a přiložíme na dno vymazané a vysypané dortové formy. Ostatní hrušky nastrouháme na hrubším struhadle.

  3. Žloutky a nastrouhané hrušky důkladně promícháme s uvařenou rýží a dáme do formy vyloženou hruškami.

  4. Voňavý rýžový nákyp s hruškami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C 25 minut.

  5. Voňavý rýžový nákyp s hruškami podáváme i jako dezert, nejlépe chutná ihned po přípravě a ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!