Voňavý kečup recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
200 g cukr
2 lžíce sůl
1 dl ocet
250 g cibule
250 g jablko
2 kg rajče
2 ks feferonka
4 ks hřebíček
1 špetka zázvor
2 ks bobkový list
8 kuliček nové koření
0.5 lžíce mletá skořice
1 špetka muškátový oříšek
16 kuliček celý pepř
2 lžíce mletá sladká paprika
Postup Voňavý kečup recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a jablka očistíme, podle druhu oloupeme, všechno spolu smícháme, přidáme koření a vaříme na malém ohni v nezakrytém hrnci doměkka.
Uvařenou zeleninu s jablky rozmixujeme a propasírujeme, aby nám zůstala jen hustá šťáva bez semínek apod.
Voňavý kečup nalijeme do sklenic a cca 20 minut sterilujeme.
Voňavý kečup podáváme jako studenou omáčku a dochucujeme jím pokrmy.