Voňavé brambory se šťavnatou krkovičkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
2 ks cibule
kmín
3 ks jablko
1 lžička tymián
1 špetka rozmarýn
8 ks žampiony
1 lžíce grilovací koření
2 lžíce rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
3 - 4 ks vepřová krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a bez vody přesypeme do velké mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k bramborám

  2. Jablka omyjeme, neloupeme, jen vykrájíme jadřince, také je nakrájíme na osminky a vsypeme do mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na kusy a přidáme. Dále přidáme vepřové maso, zbylé suroviny a pořádně promícháme

  3. Solíme o trošku víc (ochutnáme), protože brambory hodně soli vezmou do sebe a jablka s cibulí se postarají o sladší chuť. Smíchané suroviny můžeme nechat chvíli odležet

  4. Potom vše dáme na plech, vložíme do trouby a pečeme na 180 - 200 °C asi hodinu. Když je všechno měkké, je hotovo a jdeme baštit

  5. Voňavé brambory se šťavnatou krkovičkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!