Vláčná šlehačková bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.8 hrnku olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 2 lžíce rum 2 lžíce kakao 1 ks citron 1 hrnek cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 ks smetana ke šlehání 1 ks kypřící prášek do pečiva podle potřeby máslo na vymaštění hrubá mouka na vysypání
Postup Vláčná šlehačková bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu asi na 190 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a hrubou moukou.
Do větší mísy dámě celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, rum, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut. Pak do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a to vše opět šleháme asi 3 minuty. Nakonec si promícháme kypřící prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta dáme stranou a vmícháme do ní kakao.
Do formy nalijeme prvně půlku světlé hmoty a na ní nalijeme celou tmavou část a trochu ji promícháme. Pak přilijeme zbytek světlé hmoty. Vláčnou šlehačkovou bábovku pečeme v předehřáté troubě.
Hotovou vláčnou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy, ozdobíme a můžeme podávat.