Vláčná šlehačková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.8 hrnku olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
1 ks citron
1 hrnek cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks smetana ke šlehání
1 ks kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
máslo na vymaštění
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu asi na 190 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a hrubou moukou.

  2. Do větší mísy dámě celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, rum, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut. Pak do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a to vše opět šleháme asi 3 minuty. Nakonec si promícháme kypřící prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta dáme stranou a vmícháme do ní kakao.

  3. Do formy nalijeme prvně půlku světlé hmoty a na ní nalijeme celou tmavou část a trochu ji promícháme. Pak přilijeme zbytek světlé hmoty. Vláčnou šlehačkovou bábovku pečeme v předehřáté troubě.

  4. Hotovou vláčnou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy, ozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!