Vláčná mramorová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
4 ks vejce
kakao
1 dl voda
25 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
máslo na vymazání
krupička na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr krupici, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do zhoustnutí, až se dělá pěna. Pak pomalu vmícháme olej s vodou a přimícháváme po částech mouku.

  2. Z bílků vyšleháme do tuha sníh a nakonec ho opatrně vmícháme do těsta. Odložíme si 1/3 těsta bokem.

  3. Formu bábovky vymažeme a vysypeme krupičkou. Nalijeme těsto do bábovkové formy a do odloženého těsta vmícháme kakao a přilijeme do formy.

  4. Mramorovou bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 3/4 hodiny.

  5. Zkusíme vpíchnutím do bábovky špejlí, zda je upečená. Nelepí-li se nám těsto na špejli, je bábovka hotová.

  6. Mramorovou bábovku necháme trochu vychladnout a vyklopíme. Vláčná nám vydrží až týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!