Kuličky z rybího masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce strouhanka
1 svazeček pažitka
1 svazeček kopr
60 g žampiony
400 g krájená rajčata
1/2 lžičky mletá skořice
1 lžíce citronová šťáva
1/2 lžičky mletý kmín
mletý černý pepř
450 g bílé rybí maso

Postup přípravy receptu

  1. Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nastříháme na malé kousky. Z rybího masa odstraníme pinzetou pokud možno všechny kosti. Maso osolíme a opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem na hrubší hmotu. Přeneseme ji do misky

  2. Z hmoty postupně vytvarujeme 16 kuliček velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, navlhčíme si ruce studenou vodou

  3. Žampiony nakrájíme na plátky. V rendlíku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici a kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa

  4. a citronovou šťávu, rendlík přikryjeme pokličkou a maso dusíme na velmi mírném ohni 10 minut. Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme

  5. odloženou pažitkou a koprem a ihned podáváme

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!