Vinná klobása po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g sůl
125 ml mléko
1 ks citronová kůra
0 lžiček mletý bílý pepř
1 špetka muškátový oříšek
800 g vepřová plec
600 g vepřový bůček
125 ml bílé suché víno
120 g včerejší houska

Postup přípravy receptu

  1. Tato směs se skládá ze dvou druhů masa. Vepřový bok vykostíme, zbavíme šlach a chrupavek, umeleme a odložíme. Umeleme libové maso a přidáme v mléce namočenou žemli, velmi poctivě promícháme a ještě jednou umeleme. Dobré je na jemnější šajbě.

  2. Do směsi přidáme koření - mletý bílý pepř, muškátový oříšek (opatrně, je velice aromatický), nastrouhanou citronovou kůru z menšího citronu, mléko, bílé víno a osolíme. Dobře promícháme a přidáme mletý bůček a opět dobře promícháme. Můžeme použít ruční šlehač, ale jen se zahnutými háky. Maso je pak perfektně promíchané.

  3. Potom směs naplníme do střívek na vinnou klobásu. Dají se koupit v řeznických potřebách. Pak zatočíme vinnou klobásu do šneků a šup na pánev. Můžeme je opékat jen tak ve střívku, nebo obalíme v mouce, případně v trojobalu.

  4. Vinnou klobásu po domácku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!