Vídeňský punč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml rum
500 ml voda
5 ks hřebíček
1 l červené víno
5 balíčků černý čaj
1 ks celá skořice
1 l jablečný mošt
1 ks vanilkový lusk
podle chuti
citron
ovoce
hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. V konvici si spaříme 5 sáčků černého čaje horkou vodou a necháme odstát. Přidáme jablečný mošt, celou skořici, vanilkový lusk, hřebíčky a 10 minut povaříme.

  2. Potom přidáme kousek ovoce, víno a rum, podle chuti osladíme, popřípadě přidáme několik kapek citronu. Punč prohřejeme a přelijeme do nahřáté sklenice.

  3. Vídeňský punč ozdobíme plátkem citronu či pomeranče a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!