Vídeňské roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 šálek vývar z masoxu
1 ks velká cibule
4 plátky hovězí roštěnka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
hořčice
sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky odblaníme, na okraji nařízneme, naklepeme, pokapeme olejem a necháme je několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opepříme a v horkém oleji po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem a ještě chvilku podusíme, až jsou měkké.

  2. Mezitím si na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatavého zabarvení.

  3. Měkké roštěnky na talíři ozdobíme smaženou cibulí, přelijeme výpekem, obložíme sterilovaným hráškem, červenou řepou a celerem. Doplníme lžičkou hořčice.

  4. Vídeňské roštěnky podáváme s opečenými brambory či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!