Vídeňská vařená bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
15 dkg máslo
2 lžíce kakao
0.3 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smícháme mléko, krupicový cukr, máslo a kakao. Směs necháme na mírném ohni za stálého míchání krátce povařit a necháme vychladnout.

  2. K vychladlému základu přisypeme polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr.

  3. Formu bábovky vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.

  4. Vídeňskou vařenou bábovku pečeme asi hodinu při 150 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!