Vídeňská vařená bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 ks vejce
15 dkg máslo
2 lžíce kakao
0.3 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Postup Vídeňská vařená bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci smícháme mléko, krupicový cukr, máslo a kakao. Směs necháme na mírném ohni za stálého míchání krátce povařit a necháme vychladnout.
K vychladlému základu přisypeme polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
Formu bábovky vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
Vídeňskou vařenou bábovku pečeme asi hodinu při 150 °C.