Vepřový steak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 2 ks cibule - - mouka hladká - - kečup - - pepř mletý 1 dl víno červené 100 g slanina anglická 100 g hrášek sterilovaný 900 g kýta vepřová 50 g kapie sterilované 100 g žampióny sterilované 150 g párky spišské
Postup Vepřový steak recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a po obou stranách opečeme dozlatova společně s párky pokrájenými na hřebínek. Ve výpeku zpěníme slaninu a cibuli, přidáme pokrájené žampióny a papriku, podlijeme vodou a přidáme rozetřený česnek a kečup. Společně s masem vše podusíme, zalijeme vínem, povaříme, zjemníme máslem. Směs rozložíme na steaky a ozdobíme párkem.