Vepřový steak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
2 ks cibule
- - mouka hladká
- - kečup
- - pepř mletý
1 dl víno červené
100 g slanina anglická
100 g hrášek sterilovaný
900 g kýta vepřová
50 g kapie sterilované
100 g žampióny sterilované
150 g párky spišské

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a po obou stranách opečeme dozlatova společně s párky pokrájenými na hřebínek. Ve výpeku zpěníme slaninu a cibuli, přidáme pokrájené žampióny a papriku, podlijeme vodou a přidáme rozetřený česnek a kečup. Společně s masem vše podusíme, zalijeme vínem, povaříme, zjemníme máslem. Směs rozložíme na steaky a ozdobíme párkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!