Vepřový špíz se sýrem a kapií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks červená kapie
10 dkg tvrdý sýr
60 dkg vepřové maso
omáčka
sůl
jogurt
pažitka
kečup
zakysaná smetana
mletý bílý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
čerstvá šalvej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme a naklepeme. Sýr a kapii nakrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Kousky masa napichujeme na špejli střídavě se sýrem, kapií, cibulí a šalvějí. Špíz obalíme v trojobalu a usmažíme na rozpáleném oleji. Špíz necháme na ubrousku okapat od přebytečného tuku.

  3. Ke špízu si připravíme speciální omáčku z jogurtu, kečupu, zakysané smetany, nasekané pažitky, mletého bílého pepře a soli.

  4. Vepřový špíz se sýrem a kapií podáváme se speciální omáčkou a přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!