Vepřový řízek v zázvorovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý pepř
200 g vepřový řízek
podle chuti
sůl
směs
2 ks vejce
3 lžíce solamyl
2 ks šalotka
1 lžíce čerstvý zázvor
0 lžiček sekaný libeček
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, které omyjeme a důkladně osušíme.

  2. V míse rozšleháme vejce s najemno nasekanou šalotkou, solamylem, zázvorem a libečkem, mletým pepřem a solí. Těstíčko dobře rozmícháme.

  3. Vepřové plátky obalíme v mouce a hned poté ve vaječné směsi. Obalené plátky ihned vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové řízky necháme odkapat od přebytečného tuku na sací papírové utěrce.

  4. Vepřové řízky v zázvorovém těstíčku podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!