Vepřový řízek s debrecínkou a se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 100 g cibule 200 ml smetana 200 g eidam 400 g žampiony 300 g debrecínka 600 g vepřová kýta mletý černý pepř
Postup Vepřový řízek s debrecínkou a se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Z kýty nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
Plátky masa vyndáme, na zbylém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na plátky nakrájené žampiony.
Opečené vepřové plátky položíme na pekáč, na ně rozložíme podušené žampiony s cibulí, překryjeme plátky debrecínky a sýra, podlijeme smetanou a zapečeme v troubě. Zapékání trvá asi 5 minut.
Vepřový řízek s debrecínkou a sýrem podáváme třeba s vařenými brambory.