Vepřový řízek s debrecínkou a se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
100 g cibule
200 ml smetana
200 g eidam
400 g žampiony
300 g debrecínka
600 g vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.

  2. Plátky masa vyndáme, na zbylém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na plátky nakrájené žampiony.

  3. Opečené vepřové plátky položíme na pekáč, na ně rozložíme podušené žampiony s cibulí, překryjeme plátky debrecínky a sýra, podlijeme smetanou a zapečeme v troubě. Zapékání trvá asi 5 minut.

  4. Vepřový řízek s debrecínkou a sýrem podáváme třeba s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!