Vepřový pilaf s rajskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml vývar
1 lžíce sádlo
2 hrnečky rýže
1 ks menší cibule
300 g vepřová plec
1 lžička mletá sladká paprika
250 ml rajská omáčka
podle chuti
sůl
nakládaná zelenina
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové pokrájíme na menší kousky, mělo by být velké asi jako lískový oříšek.

  2. V hrnci, který se dá dát do trouby, zpěníme cibulku na lžíci sádla, přidáme mletou papriku, zamícháme a po pár sekundách přidáme pokrájené vepřové, osmahneme, pak osolíme a cca 20 minut podusíme na troše vody nebo vývaru.

  3. Nakonec k masu přidáme opranou rýži, rajskou omáčku, promícháme a zalijeme vodou tak, aby hladina byla cca 2 prsty nad rýží. Přikryjeme poklicí a dáme na 20 - 30 minut do trouby horké cca 180 °C dodělat.

  4. Vepřový pilaf s rajskou omáčkou servírujeme jako bábovičky, ozdobíme nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!