Vepřový eintopf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g brambory
tuk
3 ks cibule
200 g celer
3-4 ks mrkev
2 ks hřebíček
6 kuliček jalovec
200 g kabanos
2-3 bobkový list
200 g anglická slanina
6 dl zeleninový vývar
300 g kyselé zelí
200 g červená řepa
300 g vepřové maso
podle chuti
sůl
oregano
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na plátky. Kyselé zelí vložíme do sítka, propláchneme ve studené vodě a necháme odkapat. Na plátky nakrájíme také 3 - 4 menší bulvy naložené červené řepy. Kvalitní kabanos stačí nakrájet na kolečka a hned potom nakrájíme na kostky i anglickou slaninu a vepřové maso. Připravíme i ostatní suroviny, podle chuti můžeme do vepřového eintopfu přidat i scezené červené fazole.

  2. V hrnci rozpálíme tuk a na něm orestujeme cibuli. Přidáme maso se slaninou a pár minut restujeme. Vzápětí do hrnce dáme brambory, mrkev, celer, zelí, červenou řepu a kabanos. Společně všechno na pár minut opečeme, potom osolíme, okořeníme, nalijeme horký zeleninový vývar z kostky, dodáme hřebíček, jalovec a bobkový list. Hrnec přikryjeme poklicí a polévku vaříme 30 minut. V průběhu vaření kontrolujeme, zda je hustá směs těsně ponořena ve vývaru. Pokud není, můžeme dolít horkou vodu z varné konvice. Po 30 minutách přidáme oregano, polévku ochutnáme, můžeme ještě dochutit a nechat opět vařit 5 - 10 minut.

  3. Vepřový eintopf podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!